KVARTERET GLIDPLANET

Välkommen att anmäla ditt intresse!

Intresseanmälan

Information om projektet

Bara två kilometer från centrala Örebro växer Södra Ladugårdsängen fram, ett helt nytt bostadsområde med högklassig vardagsarkitektur och gröna gårdar. Omgivningen berikas av natur- och rekreationsområden, golfbana, racketcentrum, badanläggning och naturreservat. Med närhet till city finns även livsmedel- och service några minuter bort med buss eller bil. I Södra ladugårdsängen bygger vi kvarteret Glidplanet. Området inrymde förr Örebros första flygplats och kvarteret är del av ett större stadsutvecklingsprojekt där totalt ca 3 000 nya bostäder skall uppföras.

Arkitekturen i kvarteret betonar hållbarhet – ekonomiskt, ekologiskt och socialt. Lamellhusens volymer formar ett uppbrutet storgårdskvarter och ett parkeringshus i trä integrerar snyggt intill bebyggelsen. Fasaderna bekläs med träpanel och träspaljéer som varvas av grön växtlighet. Likaså förses husen med gröna tak och solceller för solelsproduktion. Kvarteret är utformat för att möjliggöra ett tillskott av mindre, smarta och urbana bostadslägenheter. Kvarteret har en hög miljöprofil med låg energiförbrukning (mindre än 30,8 kWh/m² och år enl. BBR22).

Just nu pågår beredning av markarbeten som väntas påbörjas under sommaren 2019. Färdigställande uppskattas ske under Q3-Q4 år 2020.

Kvarteret omfattar 157 hyreslägenheter i storlek från 1-3 rum och kök.

1 RoK 32 kvm
2 RoK 34 kvm
2 RoK 41 kvm
2 RoK 45 kvm
3 RoK 54 kvm

I kvarteret kommer det att erbjudas förmånliga hyror. Välkommen att anmäla ditt intresse!

Hitta din bostad

Här ser du vilka lägenheter som finns inom detta projekt. En lägenhet som är ledig går att anmäla sitt intresse till. En intresseanmälan är inte bindande, varken för dig som hyresgäst eller oss som fastighetsägare. Däremot gör en intresseanmälan att du kommer att få mer information om det byggprojekt du anmält intresse till så snart vi närmar oss uthyrningsstart. Sveaviken hyr ut sina bostäder i så transparanta processer som möjligt.

Bostäder och priser

Rum

Avgift

Boyta

Lgh nr Våning Rum Yta Avgift Planritning Status
1001 1 1 25 5000 krÖppna PDF Ledig
1102 2 2 51 9500 krÖppna PDF Ledig

Lgh nr

1001

Planritning

Öppna PDF

Avgift

5000

Rum

1

Boyta

25

Lgh nr

1102

Planritning

Öppna PDF

Avgift

9500

Rum

2

Boyta

51