Sveaviken Bostad

Vallentuna, Gärdesvägen

Generöst, hållbart & smart - nya studentbostäder i vallentuna

Rymliga lägenheter, minimal miljöpåverkan, vackra långlivade material i alla delar och anpassning till dagens smarta teknologi, allt detta är självklarheter i utformningen av ett nytt studenthus i Vallentuna. Byggnaden utformas för att på ett självklart sätt inordna sig i mötet mellan villaområdet och Vallentuna centrum. Taken får liknande lutning och utformning som omkringliggande bebyggelse, och fasaden utförs i ljust tegel. Ambitionen är att teglet från det gamla polishuset ska kunna tas tillvara och återanvändas i det nya huset, som ett sätt att möta vår tids krav om smart återanvändning och låg resursförbrukning. Det är också ett sätt att återanvända historien, en del av det som funnits på platsen får leva vidare i en ny form.

Entrén till huset ligger mot Gärdesvägen, och där kliver man rakt in i den gemensamma entréloungen med gemensamma ytor för studier, bibliotek, cykelverkstad och evenemang. Det ger en levande gatumiljö där det händer saker. Mot Gärdesvägen placeras också stora planteringslådor för blommande växter, och i hörnet mot Allévägen föreslås ett konstverk.

Adress

Vallentuna, Gärdesvägen

Inflyttningsår

2021

Arkitekt

Arkitektstudio Witte

Rymligt till rimlig kostnad

Med ett rationellt tillverkningssätt blir det möjligt att skapa generösa och attraktiva studentlägenheter till rimlig kostnad. Med den hantverksmässigt murade tegelfasaden kombineras det rationella och det sinnliga för att få höga boendekvaliteter inom en rimlig ekonomisk ram.

Tåligt och långlivat

Alla material är valda för att åldras vackert och ge en god gestaltning både invändigt och utvändigt. Invändigt utförs korridorer och trappor i natursten och alla lägenheter får trägolv med breda plankor. Tåliga, robusta material ger en god inomhusmiljö och står sig över tid.

Litet ekologiskt fotavtryck

Huset utförs med hög miljöprestanda avseende energiförbrukning och materialval. Smarta och generösa ytor för cykel och tillgång till bilpool gör det enkelt att resa hållbart. Uppe på taket vajar ett ängstak, med växter som anpassas för att gynna de lokala ekosystemen av pollinerande insekter. Över året växlar det utseende i takt med blomningen. Vackert, levande och ett exempel på hur samtida arkitektur och miljöanpassning går hand i hand.

Bostäderna

Högst på önskelistan för de flesta studenter idag står en egen bostad – och allra helst en egen lägenhet. Därför utformas majoriteten av lägenheterna som ettor.  Genom att använda ett rationellt byggssytem kan en generös studentbostad med komplett kök, badrum med tvättpelare, avskild sovdel och fransk balkong åstadkommas till en rimlig kostnad.

På varje plan finns en större lägenhet som delas på två. Allt fler upptäcker fördelarna med att dela en större yta på fler med och genom att dela kök/vardagsrum med varsitt eget sovrum så får man en generösare lägenhet. Utöver lägenheterna får studenterna gemensamma vistelseytor för arbete och studier.

37
Lägenheter
28-51
Kvadratmeter
1-3
Rum & kök

Intresseanmälan

Planerade visningar annonseras ut på vår hemsida när det är dags. Fyll i en intresseanmälan så hör vi av oss om kommande visningar.

När uthyrningsprocessen påbörjas så kommer vi lansera en lägenhetsväljare på denna sida för projektet och det är först när denna har släppts som man kan ansöka om att hyra en specifik lägenhet.

Här kan du läsa vår integritetspolicy och få svar på hur vi behandlar dina uppgifter enligt GDPR.

Fyll i dina uppgifter här

bell-oapartmentpencilmap-marker