Intresseanmälan

Så snart ett byggprojekt för ett bostadshus börjar ta form hos oss är du välkommen med din intresseanmälan. Du fyller i en intresseanmälan här eller på den sida som visar projektet för den fastighet du är intresserad av.

En intresseanmälan är inte bindande, varken för dig som hyresgäst eller oss som fastighetsägare. Däremot gör en intresseanmälan att du kommer att få mer information om det byggprojekt du anmält intresse för- så snart vi närmar oss uthyrningsstart.

Val av lägenhet

När ett byggprojekt närmar sig färdigställande kommer valet Intressanmälan att länkas till HomeQ, ett verktyg som hjälper med uthyrningen. Här finns mer information om bostäderna och man kan önska en specifik lägenhet. Det är först till kvarn och vi kommer efter din önskan att kontakta dig för att gå vidare i processen.

Varken du som hyresgäst eller vi som fastighetsägare förbinder oss till något förrän dess att vi undertecknat ett giltigt hyresavtal för din önskade bostad.

Visningar

Planerade visningar av våra bostäder annonseras ut på vår hemsida. Om bygget pågår vid visningstillfället är det viktigt att följa anvisningarna, eftersom du besöker en byggarbetsplats.

Ofta visar vi bara en lägenhet, men du får naturligtvis möjlighet att ta del av material som rör samtliga lägenheter i huset eller kvarteret. Materialval är alltid detsamma för alla bostäder i projektet.

Att hyra bostad

För att hyra bostad hos oss på Sveaviken Bostad så ska du som söker vara minst 18 år och ha en egen inkomst. Som inkomst räknas lön, pension, studiemedel och bostadsbidrag samt i vissa fall försörjningsstöd och bostadstillägg.

När man ansöker ska man vara beredd att kunna styrka sin inkomst, eventuellt försörjningsstöd eller motsvarande. Vi tar även en kreditupplysning på alla våra sökande innan de godkänns som hyresgäster hos oss. Godkänd legitimation måste alltid uppvisas vid kontraktsskrivande.

Är du redan en hyresgäst?

Som lägenhetsinnehavare har man vissa skyldigheter så som att t.ex. att vårda sin bostad och visa hänsyn till grannar. Läs mer nedan. Felanmälan når du genom att skicka ett meddelande till kundservice@sveavikenbostad.se