Intresseanmälan

Så snart ett byggprojekt för ett bostadshus börjar ta form hos oss är du välkommen med din intresseanmälan. Du fyller i en intresseanmälan här eller på den sida som visar projektet för den fastighet du är intresserad av.

En intresseanmälan är inte bindande, varken för dig som hyresgäst eller oss som fastighetsägare. Däremot gör en intresseanmälan att du kommer att få mer information om det byggprojekt du anmält intresse för- så snart vi närmar oss uthyrningsstart.

Vi hyr ut våra bostäder i så transparenta processer som möjligt och erbjuder förmånliga hyror i majoriteten av projekten. 

Val av lägenhet

När byggprojektet närmar sig uthyrningsstart läggs alla lägenheter upp på vår hemsida. Med hjälp av lägenhetsväljaren kan du anmäla ditt intresse för en specifik lägenhet. Uthyrningsprocessen kommer ske genom HomeQ (blocket bostad), när du via HomeQ anmäler ditt intresse.

När du anmäler ditt intresse för en specifik lägenhet, bokar vi just denna lägenhet åt dig. Du kan endast anmäla intresse för 1 lägenhet per projekt. Här tillämpar vi "först till kvarn"-principen och vi kommer efter din bokning av lägenhet att kontakta dig för att gå vidare i processen.

Varken du som hyresgäst eller vi som fastighetsägare förbinder oss till något förrän dess att vi undertecknat ett giltigt hyresavtal för din önskade bostad.

Funderar du över något?

Har du frågor om de lediga lägenheterna du ser på vår hemsida, eller om det aktuella huset i övrigt får du gärna skicka ett mail till uthyrning@sveavikenbostad.se

Se alla projekt

Kvarteret Kalmarporten

Område
Kalmar, Snurrom
Inflyttningsår
2020
Antal bostäder
218

Kvarteret Glidplanet

Område
Örebro, Södra Ladugårdsängen
Inflyttningsår
2020
Antal bostäder
156

Kvarteret Kompassen

Område
Luleå, Kompassen
Inflyttningsår
2020
Antal bostäder
157

Visningar av kommande lägenheter

Planerade visningar av våra byggprojekt annonseras ut på vår hemsida. Under visningstillfället är det viktigt att du följer våra anvisningar, eftersom du besöker en byggarbetsplats.

Oftast visar vi bara en lägenhet, men du får naturligtvis möjlighet att ta del av material som rör samtliga lägenheter i huset eller kvarteret. Materialval är alltid detsamma för alla bostäder i projektet.

Vill du få information om nästa visning via mail fyller du i en intresseanmälan här eller på den sida som visar projekten för den fastighet du är intresserad av. 

Krav för att hyra

För att hyra bostäder hos oss på Sveaviken Bostad så ska du som söker ska vara minst 18 år och ha en egen inkomst. Som inkomst räknas lön. pension, studiemedel och bostadsbidrag samt i vissa fall försörjningsstöd och bostadstillägg.

När du ansöker om att bo hos oss på Sveaviken Bostad måste du vara beredd att kunna styrka din in inkomst, samt eventuellt försörjningsstöd eller motsvarande. Vi tar även en kreditupplysning på alla våra sökande innan de godkänns som hyresgäster hos oss. Godkänd legitimation måste alltid uppvisas vid kontraktskrivande.

bell-o