Nyheter

6 februari 2024

Sveaviken Bostad avyttrar 75 bostäder i Lund

Sveaviken Bostad AB har idag genom helägda dotterbolag avyttrat fastigheten Lund Parasollet 2 till SEB:s bostadsfond Domestica V. På fastigheten har Sveaviken uppfört 75 lägenheter med en uthyrningsbar yta om totalt 3593 kvm. Fastigheten ligger i det populära området Brunnshög i nordöstra Lund och har varit fullt uthyrd sedan inflyttning runt årsskiftet 2021/2022. Projektet har […]
11 oktober 2023

Sveaviken Bostad bolagiserar förvaltingsdel – bildar Sveaviken PM

Sveaviken Bostad lyfter ut och bolagiserar sin förvaltningsdel i nya Sveaviken PM som blir kvar inom koncernen som ett helägt dotterbolag till SIBS AB. Med en datadriven fastighetsförvaltning byggd på ett digitalt ekosystem med öppen källkod erbjuder bolaget en effektivare förvaltning som sänker kostnader, ökar driftnetton och skapar högre kundnöjdhet för fastighetsägare över hela Sverige. […]
19 juni 2023

Sveaviken Bostad avyttrar 350 bostäder i Barkarby

Sveaviken Bostad AB har idag genom helägda dotterbolag avtalat om att avyttra fastigheterna Järfälla Barkarby 2:59, 2:297 samt 2:298 till CBRE Investment Management (CBRE IM) för en av bolagets fonders räkning. Fastigheten omfattar totalt 16 874 kvm fördelat på 350 lägenheter, 105 parkeringsplatser samt kommersiella lokaler om 2 547 kvm i markplan. Försäljningen är i […]
11 maj 2023

Sveaviken Bostad avyttrar 274 bostäder i Örebro

Sveaviken Bostad lyfter ut och bolagiserar sin förvaltningsdel i nya Sveaviken PM som blir kvar inom koncernen som ett helägt dotterbolag till SIBS AB. Med en datadriven fastigheSveaviken Bostad AB har idag genom helägda dotterbolag avyttrat fastigheterna Örebro Autogyron 4-5, samt Glidplanet 4 till SEB:s bostadsfond Domestica V. Fastigheterna omfattar tillsammans 274 lägenheter med en […]
11 januari 2023

Magnus Sundell tillträder som vice VD för SIBS AB och Carl Saidac som vice VD för dotterbolaget Sveaviken Bostad

SIBS har haft en stark tillväxt de senaste åren och stärker nu organisationen ytterligare genom att utse Magnus Sundell som vice VD för koncernen SIBS AB och Carl Saidac som vice VD för det helägda dotterbolaget Sveaviken Bostad. Det är ett naturligt nästa steg i att fortsätta utveckla SIBS Group. ”SIBS fortsätter sitt målmedvetna arbete […]
15 december 2022

Sveaviken vinner markanvisning för Mallbo-hyreslägenheter i Malmö

Sveaviken Bostad AB har tilldelats en markreservation i området Öster om mässan i Hyllie, Malmö. Sveavikens tävlingsbidrag Nabohusen omfattar cirka 120 hyreslägenheter. Detaljplanen har vunnit laga kraft och byggstart planeras till 2025.
18 november 2022

SIBS grundare Erik Thomaeus och Pär Thomaeus finalister i EY Entrepreneur Of The Year 2022

EY Entrepreneur Of The Year är en av världens främsta utmärkelser och syftar till att synliggöra entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap.
24 februari 2022

Sveaviken och Nordsten förvärvar grannfastighet i Enköping

Det strategiska läget i norra Enköping skapar perfekta förutsättningar för Romberga att bli Enköpings nya entré.
22 februari 2022

Sveaviken förvärvar i Botkyrka och planerar för mellan 3000 och 5000 bostäder

Sveaviken Bostad AB har ingått avtal med Landia AB om förvärv av framtida bostadsbyggrätter i Kassmyra, Botkyrka kommun.
17 december 2021

Sveaviken erhåller ytterligare markanvisning från Stockholms stad

​​​​​​​Vi är väldigt glada att vi erhållit ytterligare en markanvisning av Stockholms stad. Vi ser fram emot att fortsätta arbetet tillsammans med staden för att ta fram en detaljplan för detta område.
25 november 2021

Sveaviken vann markanvisning i Portkvarteren i Centrala Brunnshög i Lund

Tekniska nämnden i Lund har beslutat att ge Sveaviken rätten att utveckla tre projekt i Portkvarteren i Centrala Brunnshög. Priset sattes till 7 210 kronor per byggd kvadratmeterbruttoyta.
1 november 2021

Sveaviken Bostad förvärvar fastighet i Örebro med 117 hållbara nybyggda hyresrätter

är mycket förtjusta i Örebro och vill vara med långsiktigt i den spännande utvecklingen i Södra Ladugårdsängen, där Autogyron är vår andra fastighet. Läget är utmärkt och vi ser fram emot att förvalta och äga en otroligt fin bostadsfastighet helt i egen bok.
30 september 2021

Sveaviken Bostad AB färdigställer 75 hyresrätter i stadsdelen Brunnshög i Lund och genomför förvärvet av fastigheten Lund Parasollet 2

Sveaviken Bostad AB meddelade den 15 december 2020 att de, genom sitt helägda dotterbolag Sveaviken Holding 2 AB, tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Fastighets Futura i Lund AB, och därmed indirekt fastigheten Lund Parasollet 2, från Slättö Sveaviken Holding 1 AB – ett joint venture mellan Slättö och Sveaviken Bostad.
9 juli 2021

Sveaviken Bostad skriver arrendeavtal med Helsingborg stad om tomträtt för uppförande av 78 lgh

som heter BLOX by Sveaviken. Det första projektet blir i området Gåsebäck i Helsingborg, där Sveaviken har tecknat ett arrendeavtal med Helsingborgs stad. Där kommer man att uppföra totalt 78 stycken lägenheter, varav de första 39 inför H22 City Expo.
2 juli 2021

Sveaviken Bostad vinner markanvisningstävling i Linköpings innerstad

Linköpings kommun publicerade idag vinnarna i markanvisningstävlingen för bostäder vid Folkungavallen i Linköpings innerstad. Sveaviken Bostad erbjuds markanvisning för tilldelningsområde 2 inom tävlingsområdet.
30 juni 2021

Sveaviken Bostad förvärvar i Eskilstuna och planerar för upp till 300 bostäder

Sveaviken Bostad AB har, genom det helägda dotterbolaget Sveaviken Holding 5 AB, avtalat om att förvärva fastigheterna Valnöten 6 och Valnöten 14 i Eskilstuna. Fastigheterna är belägna i stadsutvecklingsområdet Väster i centrala Eskilstuna.
29 juni 2021

Sveaviken Bostad förvärvar fastighet vid Norrviken i Sollentuna och planerar för upp till 300 lägenheter

Sveaviken Bostad AB har, genom det helägda dotterbolaget Sveaviken Holding 5 AB, avtalat om att förvärva fastigheten Ruletten 30 som är belägen invid Norrviken i Sollentuna.
16 juni 2021

Peter Backström tillträder som Förvaltningschef för Sveaviken Bostad

Peter Backström tillträder som Förvaltningschef för Sveaviken Bostad Sveaviken Bostad fortsätter sin tillväxtresa att bli Nordens ledande bostadsbyggare.
2 juni 2021

Sveaviken Bostad får ny markanvisning i Barkarbystaden, Järfälla

Sveaviken Bostad får ny markanvisning i Barkarbystaden, Järfälla Kommunstyrelsen i Järfälla har beslutat att godkänna markanvisningsavtal med Sveaviken Bostad AB för kvarter 20 i Etapp III av Barkarbystaden.
14 april 2021

Sveaviken Bostad utökar med fler bostadsbyggrätter i Vallentuna Centrum

Sveaviken Bostad AB har den 14 april genom bolagsaffär förvärvat och tillträtt fastigheten Vallentuna Rickeby 1:149 i Vallentuna Centrum.
30 mars 2021

Sveaviken Bostad och Slättö Core+ förvärvar fastigheter i Vega och planerar för över 230 nya bostäder

Sveaviken Bostad AB och Slättö, genom fonden Slättö Core+, har genom ett samägt bolag förvärvat byggrätter inom fastigheterna Kolartorp 1:360 och Kolartorp 1:366, belägna i den centrala delen av Vegastaden i Haninge.
16 mars 2021

Sveaviken Bostad och Nordsten Sveafastigheter förvärvar stationsnära byggrätter i Mariefred

Förvärvar fastigheterna Loket 1, Loket 2, Lokföraren 1, Platån 3 och Platån 4 i Strängnäs kommun.
18 december 2020

Sveaviken Bostad planerar för bostäder i Enköping på två olika fastigheter

I ett första skede planeras för ca 300 lägenheter samt förskola med sex avdelningar i centrala Enköping på fastigheterna Enköping Lillsidan 6:1, 5:3 och 5:4.
17 december 2020

Sveaviken Bostad får markanvisning i Hässelby

Sveaviken Bostad AB har fått en markanvisning i Hässelby och planerar för cirka 100 lägenheter. Beslutet togs i Stockholm stads exploateringsnämnd.
17 december 2020

Sveaviken Bostad planerar för upp till 400 lägenheter i centrala Malmö

Sveaviken Bostad AB har avtalat om att förvärva fastigheten Malmö Tangenten 2 som är belägen i Sorgenfri i centrala Malmö.
11 september 2020

Sveaviken Bostad sponsrar projekt för ökad social hållbarhet i Järva

Sveaviken Bostad AB har ingått sponsoravtal med BLING avseende deras satsning The Bridge.
3 juni 2020
Ledig lägenhet

Sveaviken planerar över 200 bostäder i norra Järva

Stockholms stad har beslutat att tilldela Sveaviken Bostad markanvisning för ca 200-250 bostäder inom projekt Rogaland.
28 januari 2020
Ledig lägenhet

Nytt projekt i Nyköping

Sveaviken Bostad förvärvar fastighet i Nyköping och planerar för upp till 34 000 kvm nya hyresbostäder.
18 december 2019
Ledig lägenhet i Järfälla

Nya bostäder i Järfälla

26 000 m² ljus BTA inom Barkabystaden III med bostäder, studentbostäder, förskola och lokaler.
27 september 2019
Ledig lägenhet

Sveaviken vinner i Vallentuna och köper i Brandbergen

Kommunstyrelsen i Vallentuna har beslutat att tilldela markanvisningen till Sveaviken Bostad, som med sitt tävlingsbidrag
6 september 2019
Ledig lägenhet

Inflyttningsdatum nalkas i Kvarteret Dansbanan

Den 14 September kl. 14-16 så anordnar Sveaviken Bostad AB visning av lägenheter i Sandtorp, Norrköping.
3 september 2019
Ledig lägenhet

Nya studentbostäder i Vallentuna

Rymliga lägenheter, minimal miljöpåverkan, vackra långlivade material i alla delar och anpassning till dagens smarta teknologi.