Kvarteret Kompassen

Ett stenkast från Luleå centrum, där luftvärnsregementet tidigare fanns, växer Kronan fram. En naturstad med fond mot skog och hav samt eget stadsdelscentrum, skola och förskolor. I dag består stadsdelen Kronan av sex områden, fem bostadsområden och ett arbetsplatsområde. Stadsdelen Kronan har byggts ut i etapper under de senaste 15 åren och arbetet fortsätter.

Här finns idag tillgång till bussar, och centrala Luleå är bara några minuters bilfärd bort. Även Luleås flygplats samt Luleås tekniska universitet ligger bara några minuters bilväg bort.

I Kronan bygger vi kvarteret Kompassen. Kvarteret utformas som ett småskaligt och aktivt stadskvarter präglat av variation. Kvarteret omsluter en lekfull innergård som öppnar sig mot den nya ”träffpunkten”. Kvarteret ges beständiga fasadmaterial som sten och trä vilka åldras med värdighet. Taken utformas för att ge kvarteret en händelserik siluett, med högresta sadeltak mot väster, söder och öster samt pulpettak mot norr. En automatiserad parkeringslösning integreras i kvarteret.

Kvarteret har en hög miljöprofil med låg energiförbrukning (mindre än 30,8 kWh/m² och år enl. BBR22) och i kvarteret kommer det att erbjudas förmånliga hyror.

Välkommen att anmäla ditt intresse!

Adress

Kronan, Luleå

Inflyttningsår

2020

Arkitekt

MOKO Arkitekter
157
Lägenheter
-
Kvadratmeter
-
Rum & kök
-
Hyra från

Intresseanmälan

Planerade visningar av annonseras ut på vår hemsida när det är dags. Fyll i en intresseanmälan så hör vi av oss om kommande visningar.

När uthyrningsprocessen påbörjas så kommer vi lansera en lägenhetsväljare på denna sida för projektet och det är först när denna har släppts som man kan ansöka om att hyra en specifik lägenhet.

Här kan du läsa vår integritetspolicy och få svar på hur vi behandlar dina uppgifter enligt GDPR.

Fyll i dina uppgifter här

bell-oapartmentpencilmap-marker